Podarilo sa nám rozžiariť detské očká zo sociálne znevýhodnených rodín

Podarilo sa nám rozžiariť detské očká zo sociálne znevýhodnených rodín

22. januára 2024 Off Od ÚMC

Pod každým vianočným stromčekom by mali detské očká žiariť šťastím. Mnohé rodiny na Slovensku si však nemôžu dovoliť „ozajstné“ Vianoce. Niektoré dokonca nemajú ani vianočný stromček či pravú vianočnú večeru, nieto ešte darčeky. Ich finančná situácia im to nedovoľuje. Aj preto sú tieto rodiny s malými deťmi súčasťou nášho programu Učenie pre život. Vianoce sú pre nich často finančne najnáročnejším obdobím roka. Z toho dôvodu sme sa rozhodli v spolupráci s desiatimi materskými centrami potešiť ich a pripraviť im nezabudnuteľné adventné obdobie.

ADVENT S GENERALI

Materské centrá zapojené do programu Učenie pre život si počas decembra pripravili sériu predvianočných aktivít, vďaka ktorým sa zblížili rodiny z programu s rodinami, ktoré bežne navštevujú materské či rodinné centrá, aby bol predvianočný čas pre ne príjemnejší a láskavejší.  Utužili sa vzťahy, navzájom sa spoznávali v tvorivom prostredí. Počas Adventu sa deti naučili množstvo nových vecí od prípravy výzdoby, vyrábania vlastných ozdôb na stromček, prípravy adventného venca, stromčeka, svietnikov až po varenie typických vianočných jedál a pečenie medovníkov a spoznávali vianočné tradície.

Zároveň sa spoločne chceli poďakovať hlavnému partnerovi programu – Poisťovňi Generali, a preto sa na všetkých jedenástich miestach vyrábali nádherné vianočné pohľadnice, ktoré boli následne odoslané zamestnancom Generali.

Mnohé deti potešil svojim príchodom do materského centra aj Mikuláš s anjelom a čertom. V niektorých centrách si nacvičili nádherný vianočný program s koledami, kostýmami a vystúpeniami, na ktorých participovali mamičky aj detičky.

Vďaka stretnutiu v rámci adventu sme sa mohli naučiť viť vianočné vence. Bol to krásny spoločný zážitok, kde sme si stihli aj veľa povedať o našich tradíciách a povymieňať chutné recepty,“ dopĺňa líderka MC SOVIČKA, Silvia Píšová Mokrišová.

Advent s Generali sa uskutočnil v 10tich materských centrách ktoré realizujú program v 11 lokalitách:

Materské centrum Dúha Orechov dvor v Nitre

Materské centrum Klokanček v Nitre: Komunitné centrum Drážovce a Útulok pre jednotlivcov s deťmi

Materské centrum Nezábudka v Žiline

Materské centrum Nevedko v Ružomberku

Materské centrum Dupajda v Nižnej

Materské centrum Sovička v Sečovce

Materské centrum Medulienka v Leviciach

Materské centrum Bakomi v Banskej Štiavnici

Materské centrum Mamina v Banskej Bystrici Materské centrum Hernička v Spišskej Belej