TO JE TEN!

TO JE TEN!

24. apríla 2024 Off Od ÚMC

Dlho sme premýšľali, ako priblížiť tému starostlivosti – jej hodnotu v spoločnosti – širšiemu okruhu ľudí, najmä tých s ktorými sa v materských centrách stretávame. A našli sme formu knihy, ktorú si môžeme čítať. Spolu s deťmi, ale aj spolu v materských centrách, spolu s našimi blízkymi… a môžeme o tom, čo je v nej diskutovať. 

Je to príbeh o chlapcovi so znevýhodnením, ktorý si hľadá svoje miesto v škôlke – medzi inými deťmi a nie vždy je to ľahké. 

Námet vznikol v materských centrách, keď sme videli s akou gurážou ich líderky budujú otvorené priestory pre deti a mamy, ktoré to majú podobne ťažké ako Benjamín. Stali sa predlohou pre postavu Trndy, ktorá všetko vyrieši, ktorá je uveličená z toho, čo všetko deti so znevýhodnením dokážu a ktorá presvedčí všetkých naokolo, aké úžasné sú. 

Lebo o tom starostlivosť je, však?

Aj túto knižku sme mohli zrealizovať v rámci projektu „Ženy v komunite – od dobročinnosti k rovnocennej práci v komunitách”, ktorý bol podporený z programu Domáce a rodovo podmienené násilie, ktorý je financovaný z Nórskeho finančného mechanizmu 2014 – 2021 a štátneho rozpočtu Slovenskej republiky.

„Spoločným úsilím k zelenej, konkurencieschopnej a inkluzívnej Európe”

www.norwaygrants.sk